Tilbageblik: Sjov på tværs af kulturer

cof

Billede: U-10-drengene fra Jinjiacao har det sjovt på beachbanerne.

Hele 15 nationer er repræsenterede ved Generation Handball i år, og flere kinesiske hold har taget den lange tur til Viborg for at deltage i Generation Handballs FUN.

Et af holdene er de kinesiske U-10-drenge fra grundskolen Jinjiacao i Ningbo, Kina. Jinjiacao var også med ved Generation Handball i 2016, hvor deres U-12-drenge havde en god oplevelse. Oplevelsen var faktisk så god, at skolen i år valgte at sende endnu et hold af sted, og vi tog selvfølgelig en snak med skolens viceinspektør mr. Hu om hans og spilleres tanker om Generation Handball:
”Den bedste måde at sige det på er, at vi var her sidste år og er kommet tilbage i år. Det er fantastisk!”

Sjov kommer først
U-12-drengene, der deltog sidste år, gjorde det rigtigt flot og nåede langt i turneringen, men i år var det dog ikke resultaterne, der var det vigtigste for U-10-drengene og deres trænere og ledere:
”Vi synes, at stemningen til Generation Handball er rigtigt god, og vi nyder at kunne blande interessen for håndbold med de mange andre aktiviteter, som er tilgængelige ved Generation Handball. Det er ikke så vigtigt, om vi vinder. Det handler mere om, at vi har det sjovt og oplever at spille mod andre nationer,” sagde Mr. Hu og fortalte, at drengene på tidspunktet for samtalen spillet mod hold fra hhv. Færøerne og Tyskland ved festivalen.
Mr. Hus ord er fuldstændigt på linje med den tankegang, der ligger til grund for Generation Handball. Det er vigtigt at inkludere FUN, FIGHT, FRIENDSHIP.

Som U-10-spiller kan rejsen til Danmark virke som en lang og utryg rejse, hvor kulturelle og sproglige forskelle kan være udfordrende. Det lod Jinjiacao sig dog ikke skræmme af.
”Drengene har det rigtigt godt. De har det sjovt og oplever kulturelle forskelle under trygge rammer,” fortalte en glad Mr. Hu.

På tværs af kulturer
Netop kulturel udveksling var i højsædet ved Generation Handball, hvor selvorganiserede kampe var en velkommen begivenhed. Under Generation Handball virkede det, som om at alle når muligt greb chancen for at opleve andre kulturer. Ikke engang kommunikationsvanskeligheder kunne holde dem tilbage, eftersom fagter og god vilje muliggjorde alt – som for eksempel når børnene pludseligt arrangerede venskabskampe på beachbanerne.

Kulturelle forskelle kan være mange ting inklusiv forskellen i den mad, som forskellige nationer spiser, men det kinesiske hold tog selvfølgelig udfordringen op. Dog var der alligevel glæde at spore, da onsdagens frokostmenu bød på suppe og nudler.
”Maden er anderledes fra, hvad vi er vant til. I dag var der nudler og suppe, hvilket minder mere om vores mad hjemmefra. Men vi ved jo godt, at maden i Danmark ikke er som i Kina, så vi nyder at prøve nye retter og opleve maden her. Vi har købt lidt frugt og snacks, som vi kan spise i løbet af dagen, så børnene også får mad, som de kender,” fortalte Mr. Hu.

Glædelige udsigter
Slutteligt forsikrede viceinspektøren os for, at holdet ville forsøge at komme tilbage til Viborg til Generation Handball 2018.

”Vi vil helt sikkert også anbefale andre hold at komme. Vores hold er et af de mere kendte håndboldhold i Kina, og søger man på Generation Handball og Kina på den kinesiske udgave af Google, kommer der flere artikler op om os og vores tur hertil. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe flere kinesiske hold hertil,” sluttede Mr. Hu.