Aktiviteter og events

Her kan du læse en masse om Generation Handballs mange fede aktiviteter og events, som er gratis for deltagerne. Fandt du ikke den information, som du søgte? Kontakt os gerne på info@generation-handball.com

 


Festivalpladsen - alt på ét sted

Festivalpladsen ligger på Eksercerpladsen, 8800 Viborg.

Generation Handballs festivalplads har masser at byde på, hvilket gør Generation Handball til meget mere end bare et håndboldstævne. Det er derfor, vi kalder Generation Handball en håndboldfestival. Festivalpladsen er totalt unik. Alle kampe, aktiviteter, events og overnatning er inden for gåafstand. Festivalpladsen består af telte, almindelige håndboldhaller, udendørsbaner, beachhåndboldbaner, aktiviteter, butikker/shops osv. Nyd den skønne atmosfære til lyden af musik og synet af glade deltageres ansigter.

Festivalbutikker
På selve pladsen kan du finde mange forskellige butikker og boder, hvor du kan købe mad og drikke, sportsudstyr og mange andre ting, som du kunne få brug for i løbet af et håndboldstævne. Ligeledes kan du her købe forskelligt Generation Handball-merchandise, som du kan tage med hjem som et ekstra minde fra Generation Handball.

Events og aktiviteter
Når dagens kampe er spillede, er der stadig rig mulighed for at bruge din overskydende energi på Generation Handballs store eventområde. Alle stævnets deltagere har fri adgang til området, og her kan du slappe af med dine holdkammerater og møde en masse andre spillere fra andre byer og lande. På eventområdet finder du bl.a. to beachhåndboldbaner, en stor hoppepude, gaming area, afslapningsområder og meget mere.
Fitness/gym
Fitnesscentret SATS ligger lige midt på festivalpladsen. Køb dine fitnessDK-adgangsbilletter til en særligt nedsat Generation Handball-pris: 50 DKK/8 EUR pr. entré. Billetter kan købes i infodesken. Mindst 15+ år.

Træningslejr
Ankommer dit hold tidligt, eller rejser I senere hjem? Intet problem - I har faktisk muligheden for at arrangere træningslejr i forlængelse af Generation Handball. Vi tilbyder overnatning, måltider, indendørs træningstid i haller (ekstra gebyr) fra lørdag i uge 30 til søndag i uge 31.

Infodesken
Infodesken ligger på Tingvej 5, 8800 Viborg inde i Vibocold Arena.
I infodesken kan du få hjælp til det hele: Få mere at vide om Generation Handball, få et kort over området, se kampprogrammer og resultater og meget mere. Find åbningstider i programmet. Vi vil altid gøre vores bedste for at hjælpe dig! Check-ind og check-ud sker også via infodesken, hvor alle hold får udleveret "goodie bags" med informationer, akkrediteringskort m.v.

Sikkerhed
Viborg Politistation og Regionshospitalet Viborg ligger begge i nærheden af festivalpladsen. Ved behov kan du anmelde tyveri, hærværk eller anden skade, ligesom skadede spillere hurtigt kan få rette behandling på sygehusets skadestue, så længe de bliver henvist via Generation Handballs fysioterapeuter.
Besøg nogle af pladsens mange shops - bl.a. Meny (mad, snacks og drikkevarer), Peter Larsen kaffe (lækre kaffespecialiteter) og Sportigan (alt hvad du skal bruge af fedt sportsudstyr til festivalen - inkl. fede Generation Handball T-shirts)

Tag et kig på vores fede festivalplads her! Teksten fortsætter under videoen


McDonald's beach handball tournament

Alle kan deltage i en ekstra beachhåndboldturnering om aftenen under Generation Handball. Turneringen afholdes på McDonald's beachhåndboldbanerne på festivalpladsen. Deltagelse i McDonald's beach handball-turneringen er gratis for deltagende hold, og vi tager hensyn til jeres øvrige kampprogram, hvis I tilmelder jer McDonald's beach handball-turneringen. McDonald's beachhåndboldbanerne er derudover til fri afbenyttelse under hele stævnet, hvor der er rig mulighed for at aftale venskabskampe!

Tiderne for McDonald's beachturneringen fremgår af programmet i appen.
U-17 og U-20 spiller mandag, tirsdag og onsdag.
U-11, U-13 og U-15 spiller torsdag og fredag.
Teksten fortsætter under billedet Billede: Håndboldspillere spiller beachhåndbold ved Generation Handball.


Health tent/sundhedstelt

Fysiurgisk massage v. Claus Hovgaard

Ømme muskler efter en lang dag med masser af håndboldkampe? Så tjek fysiurgisk sportsmassage v. Claus Hovgaard ud. Claus er tidligere professionel håndboldspiller, og sin fritid udmærker han sig inden for tennis. Claus var fuldt booket i 2018, hvor han havde sin debut i sundhedsteltet. Sørg derfor for at booke din fysiurgiske sportsmassage i god tid. Claus' tilgængelige tider kan ses i programmet. Med sig har Claus desuden Stephanie Andersen.

Prisen er 100 DKK/14 EUR for 20 minutter, og du vælger selvfølgelig selv varigheden.
Fysioterapeuter fra FysioDanmark

De dygtige fysioterapeuter er med til at sikre, at skadede spillere får hurtig og effektiv behandling (uden ekstra gebyr), og de er til rådighed tirsdag-lørdag i uge 31, mens der spilles kampe i selve Generation Handball-turneringen (ca. kl. 9-17).

Vær venlig at kontakte vores fysioterapeuter, før du selv tager kontakt til skadestuen på Viborg Sygehus. Fysioterapeuterne har i anledning af Generation Handball etableret en "direkte linje" til skadestuen, og ved behov for en tur på skadestuen kan fysioterapeuterne hurtigt henvise dig til den rigtige afdeling.


Friendship Parade


Om torsdagen gør alle de glade festivaldeltagere klar til Friendship Parade, som både starter og slutter ved festivalpladsen. Friendship Parade snor sig ned igennem Viborgs gader, og der er garanti for fest og farver med flag, Friendship Parade-sangen og højt humør. Paraden løber endda ind gennem Viborgs fantastiske domkirke - et aldeles usædvanligt syn!

Tjek videoen ud for at fornemme den gode stemning: Teksten fortsætter under videoen


Teamaktiviteter med Niels ChristianFoto: Teamøvelsen "Slangebøssen"

Deltagende hold ved Generation Handball får en aldeles unik ”først til mølle”-mulighed for gennem teamaktiviteter at kigge nærmere på de mekanismer, som gør sig gældende i det sociale samspil holdkammeraterne imellem. Ud over at være engageret i håndbolden som træner har Niels Christian Pedersen efterhånden opbygget et yderst dybdegående kendskab til team management på alle niveauer inden for håndboldverdenen – både af den individuelle og holdbaserede slags. Aktuelt fungerer han som teaminstruktør på konsulentbasis med eget firma, Sequi, og har tidligere været teaminstruktør for danske A- og Y-landshold og adskillige ungdoms- og seniorhold fra U-14-hold til ligahold. De seneste 15 år har han undervist på Dansk Håndboldforbunds trænerkursus ”Team Management og Psykologi”, ligesom en lang række offentlige institutioner såsom Skatteministeriet, Banedanmark og flere kommuner samt private virksomheder som fx Lego, Siemens, Dansk Supermarked og mange flere ligeledes gennem tiden har haft glæde af Niels Christian Pedersens kompetencer.

Med en garanteret morsom tilgang tilbyder Niels Christian Pedersen under Generation Handball teamaktiviteter til hold på alle niveauer. Teamaktiviteterne kan bidrage med fantastisk viden om truppen og dens styrker og svagheder, og trænere kan drage nytte af denne viden i deres videre arbejde med at udvikle spillerne. Mulige fokusområder kan være at belyse hierarkier eller synliggøre de processer, som danner grundlag for adfærden på et hold. Aktiviteter som slangebøssen, trafikproppen og pipeline vil sikre masser af sjov til holdet undervejs. Andre interessante og endnu mere dybdegående teamaktiviteter kan være målsætningsarbejde eller værdiafklaring, ligesom det også er muligt at få analyseret et holds personprofiler.


Se denne sjove lille video, som kan give et indblik i teamaktiviteterne: Teksten fortsætter under videoen


Newton Fitness
Prøv Newton Fitness under Generation Handball. Du kan finde de planlagte tidspunkter i programmet, og så er det ellers bare at møde op. Newton Fitness er sjovt at se på og endnu sjovere at deltage i - og så er det endda samtidigt en meget effektiv form for træning. Newton Fitness kan findes på McDonald's beachhåndboldbanerne (eller i VIP-teltet lige ved siden af i tilfælde af dårligt vejr).

Hele ideen bag Newton Fitness er, at det kan udføres hvor som helst. I sin aktuelle form er der tale om et ganske nyt koncept, som tager udgangspunkt i trækøller kaldet Indian clubs. Grundtanken bag er dog faktisk over 200 år gammel og har især været brugt i militærtræning og sport. Newton Fitness har videreudviklet konceptet, så det passer endnu bedre til håndboldtræning. Newton Fitness med Indian clubs fokuserer hovedsageligt på skulderleddet. Træning med Indian clubs forebygger effektivt skader, ligesom det forbedrer dit præstationsniveau og øger skulderens stabilitet. Således er træningsformen faktisk både kompleks og simpel på samme tid. Indian clubs giver mulighed for at styrke både mobilitet, stabilitet og styrke - især i forbindelse med bevægelse.

Et varmt og stærkt led, som dagligt trænes i yderpositioner, holder skader på afstand - især når træningen foregår i ordnede rammer. Musklerne omkring skulderleddet og nakken får nærmest massage, idet skulderleddet presses ud i yderposition mange gange i løbet af en træning. Således vil øget styrke og stabilitet i skulderleddet faktisk reducere presset mod leddet fx i forbindelse med kast.

Newton Fitness er en dansk sportsvirksomhed, som har udviklet et træningskoncept, som understøtter håndboldspillet.


Bowling i Bowl'n'Fun


Dit hold har GRATIS adgang til bowling i Bowl'n'Fun hele ugen under Generation Handball. Tilbuddet gælder om eftermiddagen (se de præcise tidspunkter i appen). Banerne kan bruges efter først til mølle-princippet.

Bowl'n'Fun ligger i stueetagen i samme bygning som Generation Handballs food hall.


Show matches


Overvær fantastiske showkampe hver aften til Generation Handball. Nogle af Europas bedste seniorhold deltager hvert år i opstartstræningslejr til Generation Handball. Om dagen træner seniorholdene i haller i Viborg, og om aftenen indgår de i en seniorturnering med spændende træningskampe. Adgang er gratis for ALLE - også personer, som ikke deltager i Generation Handball. Vi livestreamer sågar nogle af kampene via vores Facebook-side.

Se kampprogrammet her:


Swimmingpools


Hav det sjovt, restituer og slap af i en af Viborgs to svømmehaller, idet alle Generation Handball-deltagere har gratis entré til indendørssvømmehallen i Viborg Svømmehal og udendørssvømmebassinet i Vestbadet. Vestbadet ligger tæt på overnatningsstedet Vestervang, hvor der går shuttlebus til, hvis man trænger til at spare gåturen på et par kilometer.

Onsdag inviteres U-11, U-13 og U-15 til et fedt poolparty i Viborg Svømmehal. Kom med til disko i de mange bassiner.
Tjek Viborg svømmehal ud her: Teksten fortsætter under videoen
Man må gerne bade med almindeligt badetøj


Musisk teambuilding med Nicolaj


Find tiderne i programmet, hvor du og dit hold kan opleve musisk teambuilding.

Skriv jeres egen sang omhandlende jeres værdier og kom hinanden ved med en sjov aktivitet, som I højst sandsynligt aldrig har prøvet før. Det bliver sjovt og lærerigt, og man skal tænke ud af boksen og ikke mindst uden for håndboldbanen i denne øvelse, som helt sikkert styrker sammenholdet.Poker night


Vær med til en sjov pokeraften til Generation Handball. Vis dine bedste skills og ikke mindst dit poker face, når der spilles forskellige former for spil. Der er selvfølgelig også fede præmier!
Poker night er om onsdagen kl. 20:00-ca. 23:00. Tilmeld dig via ProCup (for hold) eller ved at maile til os på info@generation-handball.com


DGI HåndboldKan du bare heller ikke få nok af håndbold? Så prøv noget nyt - for DGI har en masse fede og anderledes håndboldspil klar til dig og dine holdkammerater - eller måske nye venner fra andre hold..? Prøv Five-a-side og/eller Streethåndbold med DGI Håndbold. DGI er en dansk sportsorganisation, og i 2019 påtænker de at være til stede ved Generation Handball med endnu flere aktiviteter, som vi løfter sløret for tættere på festivalen.

DGI Streethåndbold (ingen tilmelding - mød bare op!): Streethåndbold er sjovt at se på og endnu sjovere at spille. Det spilles på de asfalterede veje, hvor "the sky is the limit" - og faktisk kunne det spilles overalt. Det er netop hele konceptet bag streethåndbold: At håndbold kan spilles overalt, og at spillet handler om at have det sjovt. Udforsk din egen kreativitet og udfordr dine venner, når I viser jeres cooleste tricks frem på banen. Der er ingen specifikke regler, og DGI-mandskabet er til stede for at hjælpe jer i gang.
Den særlige grønne streethåndbold er blød og nem at gribe og kontrollere, hvorfor streethåndbold faktisk er et spil, som alle - også uøvede - kan få stor glæde ud af. Kom og vær med uanset om du er en håndboldstjerne eller ny i gamet!

Five-a-side (med eller uden tilmelding): Five-a-side er et nyt koncept og håndboldspil, hvor man spiller 5 mod 5 i højt tempo. DGI har udviklet en helt ny slags bold, der passer til spillets facetter. En af de specielle ting ved Five-a-side er, at der faktisk ikke er nogen målmand. Den spiller, der først når hjem til egen banehalvdel til at beskytte målet agerer målvogter. Hver kamp varer 8 minutter, hvilket gør kampene korte og intense.
Hvis du/I har lyst til at være med, skal I blot møde op ved Five-a-side-banen ved paradepladsen (tjek tiderne ud i programmet). Man kan spille enten ved bare at møde op eller ved at planlægge med andre hold på forhånd. Vi laver små turneringer, og hver turneringen kan indeholde fire (4) hold, så skynd jer at melde jer på banen! Vinderen af de enkelte turneringer vinder Five-a-side-håndbolde, så morskaben kan fortsætte i andre rammer.


GH EsportI party teltet laver ACES et fantastisk Esport-område under Generation Handball. Dette foregår i samarbejde mellem ACES, Campus, UBISOFT og STATE Energy, idet de tilbyder en helt unik mulighed for at prøve kræfter med Esport. Esport og computerspil passer rigtigt godt sammen med Generation Handballs tre grundpiller FUN FIGHT FIRNEDSHIP, idet Esport styrker egenskaber inden for samarbejde, kommunikation, koncentration og koordination. Disse egenskaber er også vigtige inden for andre sportsgrene, og vi glæder os til at blande Esport og håndbold, så vi kan lære af en kombination af de to sportsgrene.
Find GH Esport i party teltet på festivalpladsen. Tidspunkterne finder du i appen.Tag en tur med Generation Handball til Nordens største sommerland! Har du lyst til flere fede oplevelser under din uge til Generation Handball? Nu kan dig og dine holdkammerater tage en tur til Djurs Sommerland og få en dag med fart, spænding og hygge. I kan glæde jer til otte store temalande, Danmarks største rutschebaner, et kæmpe vandland og over 60 sjove forlystelser. Generation Handball er glade for at kunne præsentere vores samarbejde med Djurs Sommerland, som blev kåret som Nordens bedste sommerland i 2014, 2015, 2016 og 2017.

Teksten fortsætter under billedet

Billede: Dragekongen, Safaribussen og Jungle Rally

NYHEDER 2019: Tigeren - Danmarks største gyroswing - mere info senere

Safaribussen og Jungle Rally: Stig ombord på familiekarrusellen Safaribussen og ta’ på den sjoveste bustur gennem junglen. Men hold godt fast, for turen er fuld af overraskelser, når chaufføren kører i ring. Hop af ved Jungle Rally, hvor de fartglade små kan gi’ den fuld gas med hele familien i den helt nye og superseje børnerutschebane.

Mærk suset i Danmarks største rutschebaner: I den nye DrageKongen er der garanti for sug i maven, når I pludseligt dykker med 85 km/t fra 30 meters højde. Der er mere adrenalinsus i verdensklasse, når I bliver skudt af sted med op til 85 km/t i Danmarks længste rutschebane, Juvelen, og drøner ned ad fra 32 meters højde med 90 km/t i Piraten.

Bondegårdsland – for børn og legesyge forældre: Bondegårdsland med hele 10 forlystelser er fyldt med sjove oplevelser, hvor alle kan være med. Oplev f.eks. det frie fald fra vandtårnene eller flyv af sted i rutschebanen i en sky af hønsefjer.

Kæmpe Vandland og over 60 forlystelser: Med over 60 forlystelser flyver timerne af sted. Og glem endelig ikke det kæmpestore Vandland, hvor I kan nyde solskinnet ved vandkanten eller få fuld fart på i de mange vandrutschebaner.

Generation Handball-priser
Entrebillet: DKK 240/32 EUR pr. person (normalpris DKK 290/39 EUR)
Busbillet: GRATIS/0 DKK pr. person i Generation Handball-bus med flere hold d. 28/7, 29/7 eller 3/8 2019. Afgang fra Viborg kl. 08:30 og 12:00. Afgang fra Djurs Sommerland kl. 15:00 og 18:00. Det er også muligt at booke privat bus til holdet/klubben - se mere under tilkøb HER.
Dette er 2019-priser, og de gælder fra d. 27. juli til d. 7. august 2019. Tilbuddet gælder for Generation Handball-deltagere og deres familiemedlemmer

Fakta om Djurs Sommerland
- Det er Nordens største sommerland
- Det har otte store temaområder: Piratland, Mexicoland, Bondegårdsland, Vikingeland, Westernland, Vandland, Afrikaland og Sommerland
- Det har Danmarks største rutschebaner
- Det har et kæmpe vandland
- Det har over 60 forlystelser
- Parken fylder lige så meget som 70 fodboldbaner

Teksten fortsætter under videoen

Video: Masser af fede rutsjebaner i Djurs Sommerland

gh
Billede: Forlystelser i Djurs Sommerland