FAQ

 

Så hvad er Generation Handball egentlig..? Her kan du finde svar på "frequently asked questions"/ofte stillede spørgsmål og få mere at vide om festivalen. Send os gerne en e-mail på info@generation-handball.com, hvis du mangler svar på et spørgsmål.

Ikke dit sprog? Find din side her:

TILMELDING

Hvad er Generation Handball?
Generation Handball har en stærk håndboldturnering som fundament for en fantastisk uge med masser af fede aktiviteter og events, men Generation Handball er meget mere end et håndboldstævne: Derfor kalder vi Generation Handball for en festival. Generation Handball er baseret på tre grundpiller: FUN, FIGHT, FRIENDSHIP, og vi bestræber os på at være the friendliest handball festival in the world. Ungdomshold i alderen 10-21 år kan deltage, og der er ingen specifikke krav til niveau. Vi har også en seniorturnering for professionelle seniorhold, ligesom der er en beachhåndboldturnering for ungdomsholdene. I 2019 deltog 202 ungdomshold, 28 seniorhold og 64 dommere fra 19 forskellige lande.

Hvornår er Generation Handball?
Festivalen afholdes altid i uge 31. I 2021 er festivalen fra d. 2. august til d. 7. august, hvor selve festivalen om mandagen d. 2. august, mens kampene begynder tirsdag d. 3. august ca. kl. 8. Finalerne spilles om lørdagen d. 7. august, og de sidste finalekampe forventes færdige ca. kl. 16-17. Beachhåndboldturneringen begynder mandag d. 2. august ca. kl. 15.

Hvor er Generation Handball?
Generation Handball finder sted i Viborg, Danmark, og byen er en af Danmarks ældste. Sport og især håndbold er et stort tilløbsstykke, og der er store ungdomsklubber og et stærkt professionelt seniorhold. Byens nuværende borgmester, Ulrik Wilbek, er tidligere landstræner for håndboldlandsholdet. Viborg blev endvidere udnævnt til at være UNESCO Creative City i 2019 som følge af byens stærke rolle i at uddanne og inspirere inden for animation og visuel kreativitet.

Hvordan og hvornår skal vi tilmelde os?
I tilmelder jer på tilmeldingssiden. Sidste frist for både tilmelding og betaling af de sidste deltagergebyrer er d. 15. maj.

TRANSPORT

Hvordan kommer vi til Generation Handball i Viborg, Danmark?
Generation Handball foregår i Viborg, Danmark. De nærmeste lufthavne er Billund (90 km.), Aalborg (90 km.) og Karup/Midtjyllands lufthavn (28 km.). Vi vil meget gerne hjælpe jer med at booke bustransport enten fra færgelejer (Hirtshals (147 km.) og Frederikshavn (143 km.)) eller fra en af lufthavnene inkl. Københavns lufthavn/Kastrup (330 km.) og Hamburg Lufthavn i Tyskland (360 km.). Læs mere om priser på tilmeldingssiden. Priserne er inklusiv retur, og I bestemmer selv, hvornår I vil hentes og bringes.

Transport under festivalen
Alt er inden for gåafstand. To overnatningssteder er placeret 2 km. væk fra festivalpladsen, og til de steder er der indsat en gratis shuttlebus, som kører fra tidlig morgen til ca. midnat. Der er afgang hvert 30. minut. Der er ikke behov for selv at arrangere transport under festivalen. To haller ligger ca. 8 km. fra festivalpladsen, og til dem er der ligeledes indsat shuttlebusser. Alle familiemedlemmer/tilskuere kan også bruge de gratis shuttlebusser.

OVERNATNING

Hvilken slags overnatning kan vi få?
Vi har en række forskellige pakkeløsninger hhv. med og uden tilkøb i form af luftmadras, sovepose, hovedpude og sengelinned. De forskellige priser kan ses på tilmeldingssiden.

Tidlig ankomst eller sen afgang
Man kan ankomme enten d. 31. juli, 1. august eller 2. august 2021 og rejse enten d. 7. eller 8. august 2021. Dette giver især udenlandske hold mere fleksibilitet ift. at få bedre flybilletter og rejsetider. Prisen for ekstra nætter kan ses på tilmeldingssiden.

Hvornår får vi besked om vores overnatningssted?
Når jeres hold checker ind ved infodesken på festivalpladsen, får I information om jeres overnatningssted. Vores staff tager med jer ud til overnatningsstedet, så vi er sikre på, at I er helt tilfredse, og at check-in går nemt for jer.

Familie
Generation Handball har sin egen campingplads, der er oplagt for familiemedlemmer. Tjek pris og mere info på tilmeldingssiden. Vi opfordrer derudover familiemedlemmer til at finde overnatning enten på hoteller (se særlig GH-pris på tilmeldingssiden), bed & breakfasts, vandrehjem eller campingpladser i eller omkring Viborg by.

Tøjvask
Der er vaskemaskiner på festivalpladsen. Læs mere om vaskekort på tilmeldingssiden.

MÅLTIDER

Hvilke måltider får vi?
Hold, som overnatter ved Generation Handball, får tre daglige måltider (morgenmad, frokost og aftensmad). Menuen bliver synlig på måltidssiden i løbet af juli måned. Vi imødekommer allergi og andre diæthensyn, hvis vi får besked i god tid inden festivalen via e-mail på info@generation-handball.com. Bemærk, at der er et ekstra gebyr for specialkost.

Hvor serveres måltiderne?
Alle måltider serveres i food hallen på festivalpladsen. Dog serverer enkelte overnatningssteder også morgenmad.

Kan vi tilkøbe ekstra måltider?
Ekstra måltidsbilletter til fx forældre, søskende eller hold, der ikke overnatter, kan tilkøbes i infodesken på festivalpladsen med mindst en dags varsel. Hvis dit hold tilkøber ekstra nætter, er der inkluderet tre måltider til det pågældende døgn i prisen (dvs. den følgende aftensmad, morgenmad og frokost).

TURNERINGEN
Turneringsreglement
Læs venligst turneringsreglementet for mere information om reglerne i håndboldturneringen og beachturneringen. Siden indeholder også oplysninger om boldstørrelser, årgange osv.

Kampprogram
Kampprogrammet bliver synligt online i løbet af juli og kan også tilgås via vores app.

Beachhåndbold
Alle ungdomshold kan deltage i en gratis beachturnering. Kampprogrammet bliver synligt med mindst en dags varsel. Kampene begynder mandag, og det er en tab/vind-turnering, hvor vinderen af kampen går videre til næste kamp. Kampene spilles om aftenen på festivalpladsen, og tidspunkterne kolliderer således ikke med selve Generation Handball-turneringen.

Udendørssko
U-11, U-13 og U-15 kan benytte sig af fodboldstøvler til udendørskampe, hvis de vil. Det er dog ikke tilladt at spille med fodboldstøvler på stadion.

Indendørs træningstid
Jeres hold kan booke træningstider i en af hallerne, hvis I ankommer tidligere (d. 31/7, 1/8 eller 2/8) eller rejser senere (d. 7/8 eller 8/8). Se priser på tilmeldingssiden.

Generation Handball-T-shirts
Køb Generation Handball-festival-T-shirts til dit hold - I kan også få trøjerne med navn og nummer på. Læs mere på tilmeldingssiden.