Hvad er Generation Handball?

Generation Handball er et internationalt håndboldstævne – og meget mere end det. Derfor kalder vi Generation Handball for en festival, og vi bestræber os på at være The friendliest handball festival in the world. Festivalen finder sted hvert år i uge 31 fra mandag til lørdag i Viborg, Danmark. Det internationale håndboldstævne er bygget op omkring tre vigtige grundpiller, nemlig FUN, FIGHT, FRIENDSHIP.

Håndboldfestivalen er et samarbejde mellem Viborg Kommune, Viborg Idrætsråd og de lokale håndboldklubber Bjerringbro FH, Viborg HK og Søndermarkens IK. Generation Handball er udviklet som en del af Viborg Kommunes eventstrategi, som foruden håndboldfestivalen har tre andre fyrtårne: Snapsting med Viborg Hærvejsvejsfestival, Viborg Animationsfestival samt løb med nationale og internationale perspektiver herunder Hærvejsløbet.

INTERNATIONAL

Hvert år deltager masser af både ungdoms- og seniorhold fra mange forskellige lande. I 2017 deltog 152 ungdomshold og 20 seniorhold fra 15 forskellige lande. Vi synes, at det er fedt at møde nye mennesker fra andre kulturer, og det er en vigtig del af Generation Handball, at især de unge mennesker får muligheden for at stifte bekendtskab med håndboldspillere og håndboldkulturer med en helt anden baggrund end deres egen.

FUN

Det skal være sjovt at være til Generation Handball! Festivalugen er bygget op omkring et hav af events og aktiviteter. Når håndboldspillerne holder pause fra kampene, er der nok at give sig til. Programmet er fyldt med aktiviteter fra morgen til aften – fx bowling, indendørs og udendørs svømmehaller, teamaktiviteter, showkampe med professionelle seniorhold, gaming area (nyt i 2018!), shopping både på festivalpladsen og i centrum af Viborg, tur til Djurs Sommerland osv.

FIGHT

Håndboldfestivalen Generation Handball er bygget op omkring den stærke håndboldturnering, som finder sted fra tirsdag til lørdag. Alle ungdomsrækker fra U-10 til U-19 er repræsenterede på både pige- og drengesiden, og alle hold er sikre på at møde ligeværdige modstandere. Vi fokuserer på fair play og godt kammeratskab, men FIGHT er også et vigtigt grundelement i Generation Handball. Efter dag 2 deles holdene op i A- og B-slutspil, så alle møder det rette match og får fuldt udbytte i løbet af turneringen. Alle hold er garanterede mindst seks kampe, uanset om de vinder eller taber i starten af ugen. Læs mere om turneringen her.

Udover selve Generation Handball-turneringen afholdes der også en fed beachhåndboldturnering, som alle hold også får mulighed for at deltage i gratis. Der bliver fest og strandstemning på beachbanerne, når beachturneringen løber af stablen hver aften i løbet af festivalugen.

FRIENDSHIP

Jeres hold får seks fantastiske dage, hvor den stærke håndboldturnering udgør fundamentet i en aktivitetsfyldt uge. Holdånden bliver med garanti styrket efter masser af intense dage med samvær, og venskab er for alvor på dagsordenen. Vi fokuserer på aktiviteter, som fremmer sammenholdet, tolerancen og holdånden på hvert hold. Prøv fx teamaktiviteter med teaminstruktør Niels Christian Pedersen eller nogle af de mange andre aktiviteter.

Vi samarbejder med MH24 – Mikkel Hansens forening mod mobning, da vi bakker op om arbejdet for at styrke venskab og bekæmpe mobning blandt unge håndboldspillere. Vi mener, at alle børn og unge har ret til et godt fritidsliv, og vi prioriterer at sætte fokus på denne vigtige sag, så der skabes mere social omtanke og opmærksomhed både blandt de unge men også blandt voksne og rollemodeller i deres omgangskreds. Derfor er Generation Handball the friendliest handball festival in the world.

Teksten fortsætter under billedet

Billede: Glade håndboldspillere fra Færøerne til håndboldfestivalen Generation Handball i Viborg.

Vil du vide mere?

Har I fulgt med på Facebook eller Instagram? Få et godt indtryk af Generation Handballs specielle stemning og mange tilbud ved at se nogle af vores mange fede videoer. Find os under @generationhandball på begge medier.
Du kan også læse vores FAQ.