Newton FitnessPrøv Newton Fitness under Generation Handball. Du kan finde de planlagte tidspunkter i programmet, og så er det ellers bare at møde op. Newton Fitness er sjovt at se på og endnu sjovere at deltage i – og så er det endda samtidigt en meget effektiv form for træning. Newton Fitness kan findes på McDonald’s beachhåndboldbanerne (eller i VIP-teltet lige ved siden af i tilfælde af dårligt vejr).

Hele ideen bag Newton Fitness er, at det kan udføres hvor som helst. I sin aktuelle form er der tale om et ganske nyt koncept, som tager udgangspunkt i trækøller kaldet Indian clubs. Grundtanken bag er dog faktisk over 200 år gammel og har især været brugt i militærtræning og sport. Newton Fitness har videreudviklet konceptet, så det passer endnu bedre til håndboldtræning. Newton Fitness med Indian clubs fokuserer hovedsageligt på skulderleddet. Træning med Indian clubs forebygger effektivt skader, ligesom det forbedrer dit præstationsniveau og øger skulderens stabilitet. Således er træningsformen faktisk både kompleks og simpel på samme tid. Indian clubs giver mulighed for at styrke både mobilitet, stabilitet og styrke – især i forbindelse med bevægelse.

Et varmt og stærkt led, som dagligt trænes i yderpositioner, holder skader på afstand – især når træningen foregår i ordnede rammer. Musklerne omkring skulderleddet og nakken får nærmest massage, idet skulderleddet presses ud i yderposition mange gange i løbet af en træning. Således vil øget styrke og stabilitet i skulderleddet faktisk reducere presset mod leddet fx i forbindelse med kast.

Newton Fitness er en dansk sportsvirksomhed, som har udviklet et træningskoncept, som understøtter håndboldspillet.