Turist i Viborg

Oplev den skønne by Viborg!
Viborg har det hele! Besøg de unikke brostensbelagte gader, flere hundrede år gamle bygninger og verdens største granitkirke, det pulserende byliv og den skønne natur. Viborg blev grundlagt tilbage i Vikingetiden, hvilket gør byen til en af Danmarks ældste. Med sin høje alder emmer byen af historie og sjæl især i den gamlebydel, hvor også Viborg Domkirke ligger. Som et modstykke til byens velbevarede historiske ydre er Viborgs handelsliv, som er up-to-date og har massere af byde på i form af en livlig gågade med mange butikker og et storcenter. Viborg går også forrest, når det kommer til kulturelle oplevelser fx inden for kunst, musik, teater og sportsbegivenheder. Sidst men ikke mindst byder Viborg by og området omkring på en storslået natur, som bestemt også er et besøg værd – måske endda på cykel!

Viborgs mange attraktioner venter på dig
I Viborg og omegn er der et væld af attraktioner, som venter på dig. Besøg fx Viborg Domkirke i den gamle bydel, hvor kirkens mange imponerende freskoer af Joakim Skovgaard lader dig dykke ned i historien.

Tag en tur til Tange, hvor du kan besøge Energimuseet. Her kan du eksperimentere med både gamle og nye landvindinger inden for energi, og der er massere af aktiviteter både indendørs og udendørs. I Klejtrup kan du opleve Verdenskortet, hvor store som små kan krydse grænser, floder og bjergkæder. En smuttur fra Klejtrup finder du Hvolris jernalderslandsby, hvor du kan prøve at bo, leve og arbejde som vore forfædre fra jernalderen.

Oplev også Mønsted og Daugbjerg kalkgruber med deres mange og lange underjordiske minegange. Det er en særlig verden under jorden, som også giver dig et fantastisk indblik i egnens arbejderes historie. Om vinteren går over 18.000 flagermus i dvale, mens de om sommeren finder føde, og hunnerne føder unger. I august trækker flagermusene så småt tilbage til minerne for at forberede sig til en ny vinter, så måske du er heldig at se en flagermus i forbindelse med Generation Handball.

Besøg ligeledes Bruunshaab Gamle Papfabrik, som byder på et spændende museum med adgang til alle de gamle maskiner. På fabrikkens værksted har du mulighed for selv at prøve kræfter med håndværket, idet du kan lave forskellige bokse og skåle ud af pap.


Links til turistinformation
VisitDenmark.dk
Haervej.dk

Transport
Rejseplanen.dk – generel rejseplanen med al offentlig trafik
DSB – togplan og togbilletter (grupperejser kun pr. telefon)
Midttrafik – bus i Midtjylland
Viborg taxa
Karup/Midtjyllands lufthavn
Billund lufthavn
Aalborg lufthavn
Aarhus lufthavn
Viborg biludlejning